Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z rzeżuchą

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
rzeżucha 1/2 opak
kiełki sojowe 1/2 tacki
śmietana kremówka 1 szt
kostki warzywne 2 szt
pietruszka 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka 1 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z rzeżuchą

Ziemniaki obrać i pokoić w kostkę,pory oczyścić i białą częsc pokroić w krązki,cebulę posiekać dobniutko.Rozgrzać masło w rondelku ,dodać posiekane warzywa i dusić na małym ogniu pod przykyciem pzez 10 min.Wlać bulion warzywny ,gotować 10 min i posiekać rzeżuchę , kiełki i dodać do wywaru i jeszcze gotować przez parę minut.Ugotowane jajka drobno posiekać,bułkę pokroić w kostkęi obsmażyć na maśle na rumiano,aby uzyskac grzanki.Zupę zmiksować,dodać smietanę ,doprawić solą i pieprzem.Podawać zupę posypaną siekanym jajkiem rzeżuchą i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 14.06.2011 17:13
zupa fajna rzeżuchy nie lubię
kuklik 18.04.2011 20:29
świetne
kotlet 14.01.2011 16:44
ciekawe co da to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak