Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minestrone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
słonina pokrojona w kostkę 10 dkg
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
ziemniaki 2 sztuki
marchew 1 sztuka
por 1 sztuka
biała kapusta 1/4 główki
seler naciowy 1 łodyga
pomidory krojone w puszce 1 puszka
fasolka w puszce 1 puszka
wywar mięsny 750 ml
zioła
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Minestrone

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć słoninę pokrojoną w kostkę, rozgnieciony czosnek i smażyć do miękkości. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew pokrojoną w plastry marchew, pora pokrojonego w półkrążki, posiekaną kapustę i pokrojoną łodygę selera i dusić kilka minut. Dodać pokrojone pomidory, osączoną fasolę i zioła. Wymieszać. Dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić, posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.01.2012 10:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak