Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
czosnek 1 ząbki
ziemniaki 500 g
bazylia 4 listki
masło 1|2 kostki
mąka 4 łyzki
sól do smaku
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pulpa pomidorowa 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z bazylią

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę dodać mąkę jajka i sól,zagnieść uformować wałek i pokroić ukośnie na kawałki,gotować w osolonym wrzątku,gdy kopytka wypłyną podać je na talerz,cebulki oddzielić od szczypiorku,szczypiorek i bazylie posiekać a cebulki pokroić z czosnkiem,zeszklić na maśle,zalać pulpą pomidorową dusić 5 min,dodać bazylię szczypiorek kopytka polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak