Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 4 sztuki
cebula 3 sztuki
pieczarki 30 dkg
wędzony boczek 20 dkg
majeranek 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki utrzeć. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem. Ziemniaki wymieszać z jajkami, bułką tartą oraz pieczarkami i cebulą. Przyprawić. Formę wysmarować masłem i bułką tartą. Wylać masę. Na wierzch położyć pokrojony drobno boczek. Piec 1,5 godziny w 150 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.09.2011 19:03
ciekawy przepis warty wypróbowania
m1monika 30.05.2011 14:14
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak