Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta mała główka
parówki 10
mąka
mleko 1,5szkl
jajko
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w kapuście

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i parzymy w garnku,aż liście zmiękną.Oddzielamy pojedyńcze liście i ścinamy grube nerwy.Z parówek zdejmujemy odsłonki i owijamy liśćmi kapusty.Z mąki,mleka,jajka robimy dość gęste ciasto.Solimy.W cieście obtaczamy parówki i smażymy na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak