Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet dziadunia

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dkg
wołowina 50 dkg
mięso drobiowe 50 dkg
podgardle 25 dkg
wątróka drobiowa 25 dkg
marchew 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 ziarenek
kajzerka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet dziadunia

Mięso gotować do miękkości razem z marchwią, selerem i cebulą oraz przyprawami. 10 minut przed końcem gotowania dodać wątróbkę. Wszystko ostudzić i zmielić. Kajzerkę namoczyć w wywarze z gotowania, odcisnąć i również zmielić. Dodać jajka, oraz przyprawy. Wszystko wymieszać. Przełożyć do podłużnej formy wyłożonej papierem, piec 1,5 godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.08.2011 10:31
pycha
Iwona51
Iwona51 05.07.2011 17:29
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak