Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po Kujawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
keczup 1 łyżki
majonez 1 łyżki
sok z cytryny 1 łyżek
czosnek 1 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzki
papryka mielona 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po Kujawsku

Umyte i osuszone mięso skropić sokiem z cytryny,natrzeć sola,pieprzem,papryką oraz czosnkiem,następnie posypać każde udko ziołami,przykryć folią i odstawić na 1 godz do lodówki.majonez wymieszać z keczupem i polać tym sosem udka,następnie posypać bułką tartą,przełożyć do natłuszczonej formy,wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 min do miękkości,gotowe udka podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 09.05.2012 17:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak