Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełki soczewicy 1/2 szklanki
kiełki lucerny 1/2 szklanki
marchew 2 sztuki
śmienata 120 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
kapusta pekińska 1 poszatkowana
kapusta czerwona 1 poszatkowana
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
kiełki rzodkiewki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiełkami

Kiełki przepłukać. Osączyć. Jajka siekamy, marchewkę trzemy na grubych oczkach. Dymkę siekamy. Do miski wrzucamy kiełki, poszatkowane kapusty , marchewkę, cebulkę i jajka. Mieszamy, doprawiamy. Dodajemy śmietanę. Ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.11.2011 07:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak