Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna zupa piwna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1/2 litra
wędzony boczek 15 dkg
szalotka 5 sztuk
frankfuterki 10 sztuk
olej
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna zupa piwna

Boczek pokroić i razem z szalotką podsmażyć na oleju. Wrzucić do garnka, zalać piwem, dodać posiekaną kwaśną kapustę. Gotować na wolnym ogniu 40 minut. Kiełbaski pokroić w plastry. Zostawić na 10 minut, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.12.2011 10:59
pycha
Ewa111 28.11.2011 18:41
ciekawa zupa dla dorosłych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak