Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy marchew , pietruszkę kawałek selera . Ugotowane jarzyny, jabłka , por i ogórki kroimy w kosteczkę , te składniki łączymy z groszkiem konserwowym , doprawiamy do smaku cukrem ,solą , sokiem z 1\\2 cytryny. Żelatynę moczymy w 2łyżkach wody , a gdy spęcznieje , rozpuść ją , podgrzewając . Ostudzoną dodajemy do sałatki , dodając majonez . Sałatkę wkładamy do formy wyłożonej folią aluminiową i wysmarowaną tłuszczem . Gdy stężeje wybij z formy .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesująca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !