Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort dla baletnicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 7
cukier 7łyżek
mąka 7łyżek
proszek do pieczenia 2łyżeczki
ocet 1,5łyżki
cukier waniliowy 1op
bita śmietana
czekolada
cukier puder
maliny mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla baletnicy

Białka ubijamy .Dodajemy po łyżce cukru i cukier waniliowy.Żółtka z proszkiem i octem roztrzepujemy widelcem.Gdy zgęstnieją,dodajemy do białek i mieszamy.Wsypujemy po łyżce mąki i delikatnie mieszamy.Pieczemy około 20min w temperaturze 180C.Ostudzony biszkopt przekładamy bitą śmietaną.Wierzch posypujemy startą czekoladą.Wycinamy szablon baletnicy i przykładamy do tortu .Posypujemy cukrem pudrem i układamy maliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak