Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
wielone mięso wołowe 25 dkg
przecier pomidoorowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
curry 1/4 łyzeczki
śmietanka 50 ml
żółty ser 10 dkg
sok pomidorowy 200 ml
ryż ugotowany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany faszerowane

Bakłażana przekroić wzdłuż i wydrążyć większość miąższu. Cebulę posiekać i razem z miąższem podsmażyć na oleju. Dodać przecier, posiekany czosnek, ryż, curry i śmietanę. Wszystko wymieszać i napełnić farszem połówki bakłażana. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Włożyć bakłażany posypane startym serem i zapiekać 20 minut, polać sokiem pomidorowy i zapiekać jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.09.2011 10:39
smaczne
IKrakowianka 09.09.2011 00:44
pyszne
suzana 14.01.2011 11:06
bardzo fajne daniee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak