Sposób przygotowania

Schab pokroić na niewielkie kotlety, rozbić nie za cienko, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do dużego garnka.
Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć i dołożyć do schabu.
Wszystko zalać rosołem, dodać przecier. Przyprawić dużą ilością ziół prowansalskich. Całość dusić pod przykryciem około godziny, aż schab całkowicie zmięknie.
Co jakiś czas należy potrawę zamieszać, podlewać wodą, doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna propozyja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszny i aromatyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !