Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki z mortadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 6 plastrów
jajko 6 szt
szczypiorek usiekany
sól
pieprz
olej do smażenia
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki z mortadeli

Obraną ze skórki mortadelę podsmażyć na niewielkiej ilości mocno nagrzanego oleju, takby brzegi podwinęły się i utworzyły rodzaj miseczki. Plastry smażymy tylko z jednej strony. Miseczki przełożyć do żaroodpornego naczynia i do każdej ostrożnie wbić jajko, posypać solą, papryką i pieprzem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku aż białko się zetnie. Podawać gorące, posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.10.2012 13:00
fajne
Małgorzata113 14.01.2011 08:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak