Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos słodko-kwaśny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
kapusta kiszona 2 duże garście
żeberka
kiełbasa 2 pałki
przyprawa do dań z kapusty
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat kilka
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyzki
grzyby suszone garść leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos słodko-kwaśny

Kapustę kiszoną posiekać, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować 10-15 min.Odcedzić.Wlać nową wodę, dodać poszatkowaną kapustę białą i żeberka.Wrzucić drobno połamane grzybki suszone.Gotować.Gdy żeberka będą miękkie wyjąć je i obrać z mięska, pokroić drobno i wrzucić do bigosu.Dodać pokrojoną kiełbaskę i pozostałe składniki i gotować do miękkości(u mnie gotowało się ok 2,5 godziny w sumie).Doprawić do smaku po swojemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.06.2012 21:47
Pyszny! ;)
Małgorzata113 14.01.2011 08:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak