Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z boczkiem w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
boczek wędzony 30 dkg
łopatka 1 kg
cebula 4 sztuki
olej
kostki rosołowe 3 sztuki
ryż 1 torebka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
sos pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z boczkiem w sosie pomidorowym

Łopatkę ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Cebulę posiekać i również usmażyć. Ryż ugotować z dodatkiem kostki. Łopatkę zmielić. Dodać boczek, cebulę, ryż i zagnieść ciasto. Liście kapusty ugotować z kostką rosołową. Farsz zawijać w liście kapusty. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 07.03.2012 09:17
pycha
Seba 02.12.2011 09:26
smaczne
pawel6 14.01.2011 17:13
ja również bardzo lubię gołąbki
Margo1 14.01.2011 10:02
uwielbiam gołąbeczki
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:12
uwielbiam,moja mama też takie robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak