Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus zapiekany z serkiem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 2 sztuki
brukselka 5 dkg
pieczarki 30 dkg
masło 5 dkg
cebula 1 sztuka
kuskus 1 szklanka
przyprawa warzywna
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus zapiekany z serkiem topionym

Serki zamrozić. Brukselkę ugotować na półtwardo. Pieczarki pokroić w plastry. Na rozgrzanym maśle usmażyć pieczarki. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu pozostałym z pieczenia pieczarek. Kuskus zalać gorącą wodą, po napęcznieniu wymieszać z brukselką , pieczarkami i cebulą, doprawić. Przełożyć do naczynia nasmarowanym oliwą. Wyjęte z zamrażalnika serki zetrzeć, posypać nimi zapiekankę. Zapiekać przez 20 minut. Przed podanie posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.08.2011 22:09
bardzo fajne
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak