Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 40 dkg
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
mleko 120 ml
jajko 3 sztuki
posiekany koperek 2 łyżki
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
bułka czerstwa 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety grzybowe

Bułkę namoczyć w mleku. Grzyby pokroić, usmażyć na maśle przez 15 minut. Ostudzić. Grzyby z cebulą zemleć w maszynce do mięsa. Wymieszać z namoczoną bułką. Dodać jajka, natkę i koper. Doprawić. Uformować kotlety, opanierować w bułce tartej, usmazyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.06.2012 18:10
może wkkrótce bedzie wysyp grzybów i bedzie można zrobić
cooleczka 11.12.2011 13:26
mam mrożone grzyby i zastanawiam się, czy da radę z nich zrobić takie kotlety
Iwona51
Iwona51 14.01.2011 00:09
dobre są takie kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak