Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy budyń z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
kremówka 120 ml
jagody 30 dkg
budyń waniliowy 1 opakowanie
serek homogenizowany 10 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy budyń z jagodami

Budyń wymieszać z 120 ml mleka i cukrem. Resztę mleka zagotowac, dodać rozrobiony budyń i gotować na wolnym ogniu. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno. Razem z serkiem dodać do budyniu, wymieszać. Do pucharków dodać na przemian - budyń i owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 07.09.2011 08:42
pyszny
Motorek 20.08.2011 10:04
smaczny
Iwona51
Iwona51 25.04.2011 15:08
uwielbiam budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak