Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/4 kostki
grubo pokrojone pomidory 80 dkg
rosół 1 litr
mielone migdały 5 dkg
mleko 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
bazylia 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa pomidorowa

Rozpuścić masło, dodać pokrojone grubo pomidory, przyprawić i podduszać ok. 5 minut. Dodać rosół, gotować na wolnym ogniu 10 minut. Na grillu podprażyć migdały. dodać do zupy. Zmiksować wywar. Przelać przez sito. Ponownie wlać dl garnka, dodać mleko, migdały, cukier i podgrzać. Przed podaniem posypać bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 21.12.2011 19:26
super
ben-ka 04.09.2011 18:30
Z migdałami:) to rarytas!
IlonaAlbertos 28.07.2011 22:55
Lubię takie zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak