Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z fasolką cannelini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
marchew 1 sztuka
por 1 sztuka
fasolka cannelini 1 puszka
rosół 1 litr
makaron vermiceli 5 dkg
sos pesto 3 łyżki
borowiki 2 dkg
bazylia 2 łyżeczki
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z fasolką cannelini

Bakłażana pokroić w plastry i każdy podzielić na 4 części. Marchew pokroić w paski, por w półkrążki, a pomidory i ziemniaki drobno pokroić. Fasolkę wraz z sosem wlać do garnka i wymieszać z pokrojonymi warzywami. Zagotować wraz z rosołem i gotować ok. 15 minut. Dodać bazylie, wymoczone grzyby i makaron. Gotować jeszcze 5 minut. Po ugotowaniu dodać pesto i ser, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.06.2011 23:57
pycha
rosik93 13.01.2011 23:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak