Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
wino białe wytrawne 1,5 szkl
smalec 1 łyżka
cebula 2 szt
orzechy posiekane 10 dag
morele suszone 10 dag
szałwia 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z winem

Bulionetkę rozmieszać w 1,5 szkl wody, zagotować. Umyte mięso obrumienić ze wszystkich stron na smalcu. Włożyć do brytfanny, oprószyć solą, pieprzem i posiekaną szałwią. Wstawić do piekarnika, podlewając rosołem z bulionetki, obłożyć pokrojoną cebulą i piec podlewając winem. Pod koniec dodać posiekane orzechy i pokrojone morele, pozostawić w piekarniku jeszcze przez chwilę. Mięso wyjąć z piekarnika, pokroić na plastry, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.10.2012 20:55
Wykwintne danie.
gacopierz23 09.07.2012 18:32
smaczne
ewa84 09.02.2012 17:54
pycha
matii6 18.06.2011 19:18
świetny przepis
pigila
pigila 26.05.2011 08:18
super
alaaa 27.02.2011 19:28
rewelacyjny
Zoso 13.01.2011 23:17
cudowny schab
halina17 13.01.2011 21:39
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak