Sposób przygotowania

Fasolę moczyć całą noc. Na drugi dzień gotować ją w wodzie na dużym ogniu przez 10 minut. Zmniejszyć ogień, przykryć ją i gotowac kolejne pół godziny do miękkości fasolki. Fasolę odsączyć, natomiast wodę w której się gotowała zostawić.
Czosnek posiekać i zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać fasolę i 400 ml wody, w której się gotowała. Dorzucić kostkę rosołową. Zagotować i odstawić. Po ostygnięciu zmiksować. Dodać mleko i przyprawić. Wymieszać. Podgrzać, przed podaniem posypać oregano.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    brzmi apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !