Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toksańska zupa fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
świeżo posiekane oregano 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Toksańska zupa fasolowa

Fasolę moczyć całą noc. Na drugi dzień gotować ją w wodzie na dużym ogniu przez 10 minut. Zmniejszyć ogień, przykryć ją i gotowac kolejne pół godziny do miękkości fasolki. Fasolę odsączyć, natomiast wodę w której się gotowała zostawić.
Czosnek posiekać i zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać fasolę i 400 ml wody, w której się gotowała. Dorzucić kostkę rosołową. Zagotować i odstawić. Po ostygnięciu zmiksować. Dodać mleko i przyprawić. Wymieszać. Podgrzać, przed podaniem posypać oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 11.10.2011 18:20
brzmi apetycznie
Iwona51
Iwona51 29.03.2011 11:38
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak