Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe romby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 3
mąka 20 dag
płatki migdałowe 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe romby

Jogurt przelewamy na sitku wyłożonym gazą i odstawiamy na 3 godziny . Do garnka wlewamy 3\\4 szklanki wody dodajemy 15 dag cukru , gotujemy 10 minut od momentu aż sie zagotuje potem wlewamy sok z cytryny . Całość wymieszać , a pozostały cukier zmiksować z odcedzonym jogurtem , dodajemy jajka oraz mąkę wraz z proszkiem . Wymieszać. Wylewamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 25 minut w 200 st. Jeszcze ciepłe ciasto polewamy syropem i płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 10.06.2012 13:27
to coś ciekawego :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak