Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4
cukier 1\\2 szklanki
śmietanka kremowa 200 ml
cukier puder 3 łyżki
maliny mrożone
śliwki węgierki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Obieramy gruszki, dzielimy na pół, wydrążyć gniazda nasienne . W rondelku zagotować wodę , czyli 1\\2 l. wody z cukrem i gożdzikami , wkładamy gruszki i gotujemy na malutkim ogniu tylko 20 minut. Potem odsączamy kładziemy na talerzu razem z połówkami śliwek , polewamy śmietanką ubitą z cukrem pudrem za to dekorujemy malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak