Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy mazurek z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
śmietana 6 łyzek
żółtko jajek 2 szt
masło 15 dag
cukier puder 5 łyzek
aromat rumowy 1/2 łyzeczki
orzechy posiekane 10 dag
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy mazurek z orzechami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, cukier puder, żółtka, śmietanę i aromat. Wszystko przesiekać nożem, następnie zarobić ciasto. Rozwałkować, włożyć na przygotowaną blaszkę, posypać posiekanymi orzechami i rodzynkami, lekko docisnąć do ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp 180 stopni na jasno złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 14.02.2013 20:58
smaczne:)
gacopierz23 05.07.2012 11:56
smakowity
jeta72 24.10.2011 00:05
super
RenataZ-et 21.09.2011 23:44
Uwielbiam mazurki!
alaaa 26.02.2011 16:23
świetny
Iwona51
Iwona51 15.02.2011 11:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak