Sposób przygotowania

Przepis na ciasto: Margarynę roztopić z miodem. Połączyć z mąką i jajkiem. Zagnieść ciasto. Upiec. Ciasto przekroić na 3 części (można przekroić na 2 części według uznania).
Uwaga! Można zamiast całości upiec 2 placki osobno.

MASA
1 szklanka mleka
10 dag cukru
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
15 dag masła
1 cukier waniliowy
Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.

Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !