Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory puszka
jajko 1
rosół 250ml
masło 5dag
ryż 20dag
cebule 2
koncentrat pomidorowy łyżka
mielone mięso 10dag
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe z farszem

Pomidory osączamy,podgrzewamy z rosołem i 2dag masła.Wsypujemy ryż,gotujemy 30min(mieszamy).Dodajemy jajko.Cebule obieramy,siekamy.Przygotowujemy farsz:reszte masłą roztapiamy,podsmażamy na nim cebule i mięso.Dodajemy koncentrat i 60ml wody.Mieszamy.Z masy ryżowej robimy małe placuszki,wypełniamy mięsnym farszem,po czym formujemy kulki.Panierujemy w bułce.Smażymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak