Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka szpinakowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 80 dag
śmietana 5 łyżek
mozarella 25 dag
czosnek 1 ząbek
pomidory 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka szpinakowa

Szpinak po rozmrożeniu należy połączyć ze śmietaną i czosnkiem, całość zagotować i doprawić do smaku. Następnie podzielić go na dwie części, jedną z nich ułożyć w naczyniu żaroodpornym, ułożyć na min pokrojone w plasterki pomidory, a na pomidorach pozostały szpinak. Posypać startą mozarellą, solą i pieprzem. Całość zapiec przez około 5- 10 minut w temp. 180 stopni. Posypać posiekaną drobniutko zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.09.2013 20:17
smaczna zapiekanka
Iwusia 03.07.2013 23:51
pycha musi być
pioge7 27.03.2011 11:03
smaczne
Kate131 28.05.2010 12:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak