Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy z jabłkiem, brzoskwinią i cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 2 i 1/2 szklanki
cukier waniliowy 3-4 łyżeczki
jabłko 1 szt
brzoskwinia 1 szt
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy z jabłkiem, brzoskwinią i cynamonem

Wlewamy mleko do garnka, mieszamy z cukrem waniliowym- doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy do niego ryż.
Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości, jeżeli ryż wchłonie całe mleko możemy dolać mleka.
Brzoskwinie obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. obrane jabłka ścieramy na tarce.
Brzoskwinie i jabłka wykładamy na ugotowany ryż, posypujemy cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 03.04.2012 20:55
pycha
kupiska 01.04.2012 19:08
Pomysłowe,nie pomyślałabym o brzoskwini z ryżem,a tu proszę ciekawy deser...
Monika79 05.03.2012 09:26
pasuje mi
zdzislawa2 15.09.2011 12:48
mniam mniam
jeta72 03.09.2011 14:18
lubię takie deserki
Iwona45 28.07.2011 19:07
super
smakoszek 17.07.2011 19:48
pyszne
Justa32 13.07.2011 09:23
pyszne
Gosia32
Gosia32 28.06.2011 12:52
mniam,mniam
maciek7 22.06.2011 16:41
pycha
mirosława4 14.06.2011 21:44
smaczny deserek
Justyna Jussstiii 02.06.2011 15:15
super
m1monika 26.05.2011 15:00
świetne, nabrałam ochoty, chyba zrobię;)
kanu83 09.05.2011 08:34
smak dzieciństwa
ronald88 03.04.2011 09:51
super
misiek123 08.03.2011 20:51
ciekawe ...
Emilia22 13.01.2011 16:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak