Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 250 ml
miód 1/2 kg
cukier 30 dkg
mąka 80 dkg
suszone morele 5 dkg
rodzynki 5 dkg
jajko 4 sztuki
masło 5 dkg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3 opakowania
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta
biała czekolada 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biały piernik

Podgrzać miód, cukier, mleko, masło, przyprawy i sól. Ostudzić. Potem dodać ubite jajka, mąkę i sodę. Dodać bakalie, odstawić na 2 godziny przykryte ściereczką. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec pół godziny w temp. 190 stopni, a kolejne pół w 180 stopniach. Przestudzone ciasto polać rozpuszczoną białą czekoladą z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.12.2011 01:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak