Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z wiśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 50 dag
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
białko 3 szt
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
aromat migdałowy 1/4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z wiśni

Zelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje , zagotować. Wiśnie umyć, wydrylować, włożyć do garnka, rozgotować i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy i aromat, ciągle ubijając. Sztywną pianę wymieszać z wiśniami i żelatyną. Wyłożyć do salaterki, wystudzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.07.2013 20:55
fajniutki,
IlonaAlbertos 22.05.2013 15:19
Pyszny deser.
Łukasz15 16.07.2012 09:04
Pycha
gacopierz23 02.07.2012 13:23
przepis na czasie
mirosława4 30.10.2011 21:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak