Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z Patisonów

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 1/2 szklanki
olej do smażenia 1/2 szklanki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z Patisonów

Patisony obrać i pokroić na plasterki, następnie na paseczki. Posypać wegetą i odstawić na 30 min. Po tym czasie delikatnie odcisnąć z puszczonych przez patisony soków. Następnie obtaczać w mące i maczać w rozczepanym jajku. Tak przygotowane frytki wrzucać na gorący olej i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.02.2011 00:10
niezłe
Adamorek 13.02.2011 02:44
ja robię takie kotlety
iwona332 27.09.2010 00:42
super
agata1722
agata1722 01.08.2010 11:53
ciekawe
Monika192 03.07.2010 12:16
Musze wypróbować ten przepis
Iwusia 27.05.2010 01:08
O nigdy nie jadłam takich :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak