Sposób przygotowania

Białka jaj z odrobiną soli ubić na sztywną pianę. Miksować na małych obrotach, następnie dodać żółtka i stopniowo cukier i cukier waniliowy.

Mąkę przesiać, dodać sodę, proszek i przyprawę.

Gdy w masie jajecznej nie będzie już wyczuwalny cukier (sprawdzić palcem) dodajemy stopniowo na zmianę po trochu mąki, kakao, oleju. Miksujemy na małych obrotach, by składniki ładnie się połączyły.

Jabłka obrać, wyciąć gniazda, pokroić w kostkę.
Morele i śliwki pokroić w kostkę.
Rodynki sparzyć.

Wszystkie owoce dorzucić do ciasta i wymieszać łyzką.
Przelac na blachę 20x30cm, uprzednio wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem.

Piec w 180\' około 45-50 minut.

Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !