Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egipskie kuszari

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 50dag
cebule 2
soczewica 10dag
cieciorka 10dag
ryż 10dag
mąka
olej
sos
pomidory 2puszki
sól
cukier łyżeczka
cebula
czosnek ząbek
oliwa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Egipskie kuszari

Makaron gotujemy al dente i odcedzamy.Cebule kroimy,obtaczamy w mące i smażymy.Osobno gotujemy soczewicę,cieciorkę i ryż.Robimy sos:cebulę i czosnek drobno kroimy,szklimy i dodajemy pomidory.Doprawiamy i dusimy ok.30min.Porcje makaronu,ryżu,soczewicy i cieciorki polewamy sosem i posypujemy cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 25.05.2011 19:41
trochę egzotyki nie zaszkodzi,ale zadziwię rodzinę gdy im zaserwuję takie danie
MAŁGORZATA108 13.01.2011 20:26
Egzotyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak