Sposób przygotowania

Ja osobiście wolę piec udźce ale mogą być całe udziki lub same pałeczki. Mięso dokładnie myjemy, osuszymy. Każdy kawałek z osobna obsypujemy vegetą, czosnkiem w granulkach, majerankiem, oregano i papryką słodką układamy w blaszce wysmarowanej delikatnie tłuszczem (może być masło)
Wkładamy do piecyka. Gdy kurczak się zarumieni wyciągamy blaszke i każdy kawałek polewamy dużą stołowa łyzką miodu.
Ponownie wkładamy do piecyka i pieczemy w sumie ok 60 min w temp 180-190 stoipni.
Gdy miód nie jest żadki przed polaniem słoiczek należy włożyć do garnuszka z wodą i zagotować by uzyskał płynną kosystencje

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewa92

    robię na obiad jutro :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jignasiak7

    uwielbiam z miodem udziki pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja lubie bardzo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię mięsko w miodzie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !