Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 275 g
jajko 3 szt
cebula 1/2 szt
oliwa 1 łyżka
mietana kwaśna 1 i 1/2 łyżki
sól
pieprz
szczypiorek usiekany 2-3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
sos chili
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z tuńczykiem

2 jajka gotujmy na twardo, obieramy, studzimy i drobniutko kroimy.
Cebulę drobniutko siekamy i podsmażamy na oliwie, a następnie mieszamy z odsączonym tuńczykiem, jajkiem, śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i żółtkiem z trzeciego jajka.
Przyprawiamy.
Ciasto kroimy na prostokąty, na każdy wykładamy farsz, prostokąty składamy na pół i sklejamy brzegi.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni na 18-20 minut.
Podajemy z sosem chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 10.04.2013 08:33
smaczne :-)
Noruas 22.12.2012 14:42
o właśnie! takiego pomysłu szukałam! dzięki!
jogobella23 01.02.2012 09:56
super
manaika 08.01.2012 19:44
ciekawy pomysł
Izabela/bella81 14.10.2011 08:53
pyszności
Elżbieta17 12.08.2011 23:20
Oryginalny przepis:)
wolochski 24.06.2011 13:47
super
Seba 15.06.2011 12:24
smaczne
ronald88 12.06.2011 13:44
supcio
Rybciia 22.05.2011 14:12
jeszcze takich nie jadłam
Natalia/tubisiek 15.05.2011 16:07
fajne są :)
Jaheira11 11.05.2011 23:38
wyglądają rewelacyjnie
Grazyna0211 18.03.2011 09:21
pyszne i pomysłowe
Krystyna32 14.02.2011 08:35
pychota !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak