Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż do mięsa

Ryż ugotować w dużej ilości posolonej wody, gotować 15 minut odcedzić na sito. Marchewkę, pietruszkę i seler podgotować i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w talarki i przelać kipiącą wodą. Wymieszać wszystkie składniki, posolić, popieprzyć i dać do piekarnika na 15 minut. Ryż może być do różnego mięsa zamiast ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak