Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z szybkowaru

Zalewa:
- 2,5 I wody
- 7 płaskich łyżek soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka kolendry
- 3-4 goździki
- 15 ziaren pieprzu
- 15 ziaren ziela angielskiego
- 5 listków laurowych
- 3 ząbki czosnku
Czas przygotowania:
1 ½ godziny
Wodę osolić, dodać goździki i zagotować, wówczas dodać wszystkie roztarte ze sobą przyprawy, odstawić do ostygnięcia i włożyć golonkę, odstawić na 2 godz.
Następnie wyjąć golonkę z marynaty i piec w szybkowarze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak