Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 700 g
jajko 1 szt.
olej 4 łyżek
cebula 4 szt.
bułka czerstwa 2 szt.
mleko 1|2 szkl.
koper 1 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety rybne

Czerstwe bułki namoczyć w mleku i odcisnąć.Cebulę pokroić w pół plasterki.Rozmrożone filety puścić przez maszynkę razem z bułką i cebulą doprawić i dodać jajko,wyrobić masę,uformować kotlety.Smażyć na rozgrzanym oleju na każdym kotlecie położyć kawałek masła i dusić na małym ogniu przez 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak