Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 70 g
szpinak mrożony 500 g
jajko 4 szt.
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka
ząbek czosnku 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z jajkiem

Szpinak rozmrozić,czosnek i cebule drobno posiekać.Masło rozpuścić na patelni i przysmażyć na niej cebulę z czosnkiem,dodać mąkę i rozprowadzić tak aby powstała zasmażka,wlać mleko i zagotować.Dodać szpinak i chwile smażyć mieszając,przyprawić. Usmażyć jajka sadzone doprawić,na talerzu rozłożyć porcje szpinaku i na nim położyć po jajku sadzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak