Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z botwinką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
botwinka 1 pęczek
szpinak 5 dag
zakwas buraczany 1 szkl
śmietana 1/2 szkl
masło 1 łyżka
koperek 2 łyżki
szczypiorek siekany 2 łyzki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z botwinką

Umyte warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, poddusić na maśle, podlać wodą, dodać odrobinę soli i gotować. Po 20 minutach dodać umyty szpinak i posiekaną drobno botwinkę, gotować jeszcze przez chwilę. Następnie zdiąć z ognia, wlać zakwas buraczany, rozmieszaną śmietanę, szczypiorek i koperek, przyprawić do smaku sola i cukrem. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.12.2013 21:23
Uwielbiam taki barszcz.
Katarzyna59 22.10.2013 08:59
uwielbiam taki barszczyk
Seba 21.11.2012 09:26
super
gacopierz23 24.06.2012 14:02
nie dodawałam szpinaku, muszę wypróbować
Motorek 08.06.2012 09:05
pycha
Iwusia 06.02.2012 23:42
smakowity
Zoso 14.12.2011 21:23
smaczne i zdrowe
Ania67 02.04.2011 13:48
Jest pyszny- polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak