Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z płoci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płoć 1 kg
jabłka 30 dkg
seler 15 dkg
majonez 120 ml
jogurt 80 ml
sok z cytryny 2 łyżki
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarnka
Gorczyca biała cała Prymat 8 ziaren
pieprz 4 ziarna
woda 1/2 litra
ocet 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z płoci

Zagotować wodę z octem, przyprawami i pokrojoną w piórka cebulą, kiedy będzie się gotowała wrzucić do niej rybę i gotować do miękkości. Seler ugotować, ale osobno. Rybie powyciągać ości, kropić ją sokiem cytrynowym i połączyć z pokrojonym jabłkiem, selerem i cebulą. Wymieszać jogurt z majonezem, podoprawiać. Wymieszać z rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 06.12.2011 09:46
extra
FAFIK 21.06.2011 09:02
Ciekawy pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak