Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku następnie mąkę i amoniak pod koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao do drugiej mak a do trzeciej zmielone orzechy. Piec ok. 25 minut.
Masa: 1 dżem wiśniowy i galaretka wiśniowa, 1 śnieżka i galaretka cytrynowa. Galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. Wody i ostudzić. Do dżemu dodać wiśniowa galaretkę odczekać aż zgęstnieje razem z dżemem tak aby rozsmarować na placek. Śnieżkę ubić według przepisu i dodać do rozpuszczonej galaretki cytrynowej również odczekać aż zgęstnieje. Wyłożyć placek kakaowy i dżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nazwa w pełni odzwierciedla tą słodkość.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !