Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z sosem truskawkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 12 dag
cukier kryształ 3 łyżeczki
truskawki świeże 1 - 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z sosem truskawkowym

Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo przesiany cukier puder.
Na blachę wyłożoną pergaminem za pomocą tylki cukierniczej nanieść bezy okrągłe, ale lepsze będą podłużne
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i piec 5 min., zmniejszyć temp. do 140 st. C i piec przez 2 godziny, a później suszyć ok. 15 min. przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Przed podaniem polać sosem z cukru i zmiksowanych truskawek.
Można również ozdobić je świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 17.09.2012 22:51
Bomba - kaloryczna i smakowa:)
Krzysztof42 01.01.2012 15:54
smaczna
ewelina/bunia 20.09.2010 21:33
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak