Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 500 g
cebula 2 szt
marchew 1 sz
pietruszka 1 szt
sele 1/2 szt
por 1/2 szt
sos sojowy 4 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
pomidory 5 szt
bulion warzywny 2 szklanki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
warzywa mrożone 1 (chińskie)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa po chińsku

Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, dodać pokrojonego pora, selera, marchewkę i pietruszkę, podsmażyć, zdjąć z patelni, a na pozostały olej włożyć pokrojone mięso, podsmażyć i dodać sos sojowy, ciągle mieszać, dodać mrożone warzywa chińskie, liście laurowe, bulion warzywny i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Po około 30 minutach dodać warzywa pokrojone pomidory. Dusić wszystko do chwili, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać na sam koniec przyprawy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 24.10.2012 18:05
ciekawa propozycja
adam1f 05.06.2012 00:40
dobra
goofy9 26.01.2012 06:18
uwielbiam takie zupy, jesienne ...
wiola28a 07.01.2012 22:22
SUPER POMYSŁ
wiola28a 07.01.2012 22:22
SUPER POMYSŁ
tomek18 06.12.2011 21:05
bardzo ciekawy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak