Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i dwoma rodzajami mąki.
Zalać gorącym mlekiem i wymieszać.
Postawić na parze i ubijać mikserem ok. 15 minut.
Odstawić do ostygnięcia.
Masło i margarynę utrzeć na puszysty krem.
Mieszając, dodawać po łyżeczce masy żółtkowej i połowę porcji rozgniecionych truskawek.
Resztę owoców (kilka odłożyć do dekoracji) dodać w całości.
Na ułożone w tortownicy biszkopty wyłożyć masę.
Nakryć drugą warstwą biszkoptów, pokryć masą, ozdobić całymi lub pokrojonymi w plasterki truskawkami, przyozdobić miętą lub i zalać galaretką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    wyglada baaardzo apetycznie aż zatesknilam za truskawkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !