Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z masy perłowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
mleko 1 szkl
masło 4 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza jęczmienna 1 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z masy perłowej

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie ,przepuścić przez praskę do ziemniaków,podgrzać mleko i dodać do ziemniaków.Ugotować kaszę dodać do ziemniaków,wymieszać z masłem,oprószyć pieprzem i doprawić solą,dodać przesmażoną na maśle cebulę i dokładnie wymieszać.Do naczynia żaroodpornego przełożyć masę i zapiekać około 30 min w temp 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 22.01.2011 21:03
fajne
MAŁGORZATA79 16.01.2011 12:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak