Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki bez pestek 40 dkg
cynamon 1 laska
Goździki całe Prymat 4 sztuki
miód 120 ml
woda 1 litr
wrzątek 800 ml
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa

Śliwki zalać przegotowaną wodą. Po kilku godzinach do tej samej wody wrzucić przyprawy i gotować aż się śliwki rozgotują. Wyjąć przyprawy, dodać orzechy. Zmiskować w blenderze. Po tym dodać 800 ml wrzatku i miód, gotować nadal na wolnym ogniu. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.05.2011 21:10
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak